Menü Bezárás

OUR 002 - PROJECT TUCAN

Hamarosan . . .

Hamarosan kezdünk!

OUR 001 - FSV1

Lóerő

70 hp

Forgatónyomaték

50 Nm

Súly

260 kg

A Konstrukcioról

Az autó gerincét egy acél csőváz adja, melyet a futómű bekötési pontjainál stratégiailag elhelyezett csomópontokkal terveztünk, miközben kompakt méretű vázat céloztunk meg. A futómű kialakításánál egyszerűségre és könnyen gyártható konstrukcióra törekedtünk, mely az elöl-hátul kettős-keresztlengőkaros felépítésen alapul. Rugózás tekintetében az elülső lengőkarokba, míg a hátsó részen egy nyomórúdon keresztül történik a bekötés. Az egyedi tervezésű 13 colos felnikbe kerékagyak és csonkállványak kerültek, melyek lehetővé tették a futóműgeometria előzetes számításait.

A meghajtást egy átalakított Suzuki GSX-R 600-as motorblokk biztosítja, melyet verseny- és saját igényeinknek megfelelően alakítottunk át. A 4 hengeres blokk konstrukcióját kihasználva, teljesítményoptimalizált alkatrészekkel láttuk el. A kötelező szűkítő után egyedi airbox került beépítésre, melyet 3D nyomtatással készítettünk, így nem voltak formai korlátok a gyártás során. Az átalakított szívórendszerhez egyedi 4-1es leömlőt illesztettünk, tovább növelve a teljesítményt. A motorvezérlésére MaxxECU Street-et használunk, melynek beállításait fékpadon finomhangoljuk, így a teljesítmény és az autó együttesen kerül megmérésre. Végleges programozás eredményeként motorunk 70 lóerőt és 50 Nm forgatónyomatékot képes produkálni.

Az autó működését egyedi kábelköteg biztosítja, míg a pilóta számára egyedi műszerfalat terveztünk, melyen az aktuális fokozat, fordulatszám és sebesség látható. Az autó burkolatának tervezése során kiemelt szerepet kapott az aerodinamika és a könnyű szerelhetőség. Minden elemet saját magunk készítettünk karbonból, segítve ezzel az autó tömegének alacsonyan tartását.